четвер, 5 липня 2018 р.

Народознавчий компас: « Символи квітів у дівочому українському віночку» .


 «У віночку нашім
Різнобарвні квіти –
Символ України
І дарунок літа»
Напередодні свята Івана Купала   бібліотекарі міської дитячої бібліотеки првели  для юних відвідувачів народознавчий компас: « Символи квітів у дівочому українському віночку» .
Бібліотекар Тетяна Шуба розповіла, що віночок – завжди був і є особливим оберегом в Україні. Це не просто краса, а «знахар душі». Бо в ньому є чарівна сила, що біль знімає, силу береже. Плетіння віночка — то своєрідна наука. Потрібно знати, з яких квітів і коли плести, яке зілля з яким вплітати поруч. В українському віночку дванадцять квіток і кожна з них є оберегом.  Як всім нам відомо - до нашого  українського віночка вплітаються: мальва, калина, безсмертник, деревій, незабудка, чорнобривці, барвінок, любисток, волошка, ромашка, червоний мак, хміль й створюють неповторний дивограй  квітів.

Юні читачі мали можливість ознайомилися з оригінальною виставкою «Квіти українського віночка».  А також діти вчилися плести вінки і разом з квітами вплітали легенди, перекази, пісні,прислів’я, квіткову аптеку та квіткові загадки. Кожна дитина "вплітала" у свій віночок ті квіти та кольори, що їй були до вподоби. Створювання свого неповторного віночку вдалось їм на славу.
Свято дітям сподобалось, очі світилися радістю, а голівки уквітчалися віночками.





Немає коментарів:

Дописати коментар