четвер, 13 листопада 2014 р.

Літературна гуморина "Смішинки з Остапової скриньки"

  13 листопада вся Україна відзначила 125 - річчя від Дня народження славетного гумориста і сатирика Остапа Вишні (Павла Губенка). Селянський хлопець з багатодітної сім'ї став всенародним улюбленцем. "Остапа Вишня, хто він для нас? Країна веселої мудрості, Слава України і невмируща краса!",-писав О.Гончар. Він, як з мішка, сипав дотепами, жартами, дошкульними порівняннями, влучними метафорами.Остап Вишня завжди знаходив привід для своїх усмішок: мисливських, сільських, театральних.
  У міській бібліотеці для дітей відбулася літературна гуморина "Смішинки з Остапової скриньки", на якій присутні познайомилися з життєвим і творчим шляхом великого гумориста, переглянули документальний фільм «Остап Вишня. Портрет», взяли участь в он-лайн вікторині «Чудовий пересмішник Остап Вишня", почитали гумористичні твори автора.
Читаючи гуморески і усмішки  Вишні, виникає почуття гордості за те, що в українській літературі був такий талановитий та неперевершений митець, твори якого й досі не тільки викликають доброзичливий сміх і допомагають сприймати серйозні речі з усмішкою, а й змушують замислитися над важливими життєвими проблемами. На завершення заходу до уваги присутніх було презентовано книжкову виставку «Жарти й сміх це для всіх», яка знайомить присутніх як з біографічним матеріалом, так і з власними творами автора.               За життя Остап Вишня не був удостоєний жодної офіційної відзнаки, навіть скромної премії, але народна любов до письменника була і є безмежною.





Немає коментарів:

Дописати коментар