неділю, 24 липня 2016 р.

День інформації "Джерела знань про рідний край"



Хай завжди із нами буде
Найдорожче і святе:
Рідна віра, рідна мова,
Рідний край наш над усе!
                   Ю.Шкрумеляк

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини», як ми часто величаємо непримітну краплинку на карті, де з'явилися на світ.
Мабуть кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне. І саме  нашому стародавньому місту був присвячений  день інформації  “ Джерела знань про  рідний край”, який відбувся 24 липня в Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей. Основною метою заходу  стала популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного краю.

Протягом дня відвідувачі дитячої книгозбірні мали можливість здійснити  уявну подорож у історичне минуле Володимира – Волинського , переглянувши фото- виставку « Літопис рідного краю» на якій  представлені світлини про повоєнні і радянські часи міста Володимира-Волинського. Щоб  присутні більше знали  про наш край, відомих людей   землі володимирської, провідний бібліотекар міської бібліотеки  для дітей  Тетяна Островська познайомила  читачів з книгами, які  виставлені   на  книжковій  виставці  «Джерела знань про рідний край».
А шанувальники живопису мали можливість помилуватися художніми полотнами  учасників Міжнародного пленеру «Колорит».
«Люби і знай свій рідний край»,таку назву носить віртуальна виставка яка представлена  на блозі  «Всезнайко» Володимир – Волинської міської бібліотеки для дітей, де можна знайти інформацію про книги за такими розділами «Тисячу років тобі, моє місто, скільки минуло подій» і «Святині твої Володимире».
Про те, як користуватися краєзнавчою картотекою, та  знайти потрібну інформацію у цій картотеці, можна було  дізналися з консультації, яку надала  бібліотекар Тетяна Шуба.
В житті кожного  настає час, коли виникає потреба озирнутися назад і запитати себе: «Хто ми такі є?». Дати ж відповідь на це запитання можна, лише вивчаючи свій край, його минуле і сьогодення тож бажаючим було запропоновано  взяти участь у вікторині «Чи знаєш ти історію свого міста?»
Мета  нашого заходу  була  ознайомити читачів з інформаційними ресурсами бібліотеки про видатні місця Володимира - Волинського, пам’ятки історії та архітектури , якими славиться наш край, та спонукати дітей  до поглибленого вивчення нашої історичної спадщини, а наші надбання ляжуть в основу здобутків нащадків.

Тож дуже раді якщо Вас зацікавила дана інформація і   чекаємо на Вас  в Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар