неділю, 25 грудня 2016 р.

Письменник з мужнім і чутливим серцем

Якщо я виживу,
то житиму.
Якщо я житиму,
то не так, як раніше.
                                   Я бачив смерть…(Василь Слапчук)

Народився  Василь Слапчук 23 грудня 1961 року в селі Новий Зборишів на Волині. Після закінчення середньої школи навчався у технічному училищі №1 міста Луцька та працював шліфувальником на автозаводі «Комунар» у Запоріжжі. Воював у Афганістані. Він отримав тяжке поранення на війні . Відтоді не може ходити (пересувається лише в інвалідному візку), стійко переносить щоденні фізичні страждання. Адже кожен прожитий день для нього – це подвиг.
Але простий сільський юнак не скорився долі – здобув вищу освіту, захистив кандидатську дисертацію, все життя працює. Став видатним українським письменником, Шевченківським лауреатом, автором майже 40 книг. Виростив двох дітей. А ще – це напрочуд добра й мудра людина. Письменник, який живе за Божими заповідями, залишаючись воїном світла.
Серед мов, на які перекладено тексти Василя Слапчука, – англійська, білоруська, польська, російська, чеська, німецька, шведська.
Володимир – Волинська міська бібліотека для дітей до 55-річного ювілею автора презентувала книжкову виставку «Письменник з мужнім і чутливим серцем». Юні відвідувачі дитячої книгозбірні мають можливість познайомитися з  вишуканою , філософською та ліричною  поезією автора, гостросюжетною містичною й пригодницькою прозою і дивовижними, неймовірно веселими творами  для дітей.
Тож запрошуємо всіх шанувальників творчості нашого волинського письменника Василя Слапчука до дитячої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар