вівторок, 10 вересня 2019 р.

Творча зустріч з Мариною Павленко

10 вересня до Володимир - Волинської дитячої бібліотеку завітала сучасна українська письменниця, авторка відомої підліткам книги «Русалонька із 7-В, або прокляття роду Кулаківських» - Марина Павленко. Книжку в якій головною героїнею є дівчинка, залюбки читають як дівчата,так і хлопці. Річ у тому, що авторка пише для підлітків їх мовою, щедро присмаченою сленгом, про перші вже цілком дорослі почуття і переживання і, водночас, в її текстах є і простір для казки.

Бажаючих ближче познайомитись і поспілкуватись з письменницею було так багато, що читальний зал бібліотеки був замалий( на зустріч завітали учні, вчителі літератури , бібліотекари всіх шкіл міста), тому зустріч проходила в актовому залі Центру позашкільної освіти.
В приміщенні панувала тиша, пронизана захопленням від почутого. Присутні із задоволенням слухали розповіді авторки про хлопчика Миколку, дівчинку Софійку та її «похресників» Нехайків, Ганнусю та Ромчика Сойченків. Припав до душі кумедний Домовичок, який приносить із собою радість та щастя у дім, де він оселився. «Домовичок і купа проблем» це вже третя книга про Домовичка, а художником – ілюстратором цієї книги є донька Марини Павленко - Ольга Музиченко.
Не менш цікавими були і запитання до письменниці від допитливої дітвори.
Присутні мали можливість також ознайомитись з книжковою виставкою «Палітра творчості Марини Павленко» , яку підготували працівники дитячої книгозбірні.
Важливим моментом зустрічі було те, що кожен бажаючий мав можливість придбати книг з автографом письменниці і сфотографуватися . на згадку
На пам'ять про себе письменниця подарувала дитячій бібліотеці книгу «Як дожити до 100».
Марина Павленко вперше відвідала наше древнє місто, тож хочеться подякувати науковому співробітнику історичного музею Богдану Яновичу за цікаву і пізнавальну екскурсію містом.



Немає коментарів:

Дописати коментар