середу, 6 листопада 2019 р.

Мовознавчй гравікон «Мовознавча скарбничка».

6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».
Напередодні цієї дати працівники Володимир – Волинської міської бібліотеки для дітей запросила юних читачів на мовознавчй гравікон «Мовознавча скарбничка». Гостями бібліотеки в цей день були учні 2-Д класу НВК №3 разом із класним керівником Світланою Дудко.
Діти вирушили за знаннями до Країни мовних цікавинок, де змагалися у конкурсах: «Показуха», , «Закінч прислів’я », «Мовні перлини», «З якої я казки?» Під час поетичної хвилинки «Лунай, величне наше слово!» діти читали вірші про слово про рідну мову . Ведучими свята були Вітя Цуркановський і Марта Вавринюк.
Бібліотекар Марія Бардась розповіла дітям про походження свята, та ознайомила юних читайликів з книжковою виставкою «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?» , бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, розкривати для себе її велич й могутню силу.






Немає коментарів:

Дописати коментар