пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Віртуальна виставка «У пам'ять про скорботний тридцять третій»



 Прошу, у серці запаліть

Скорботи полум'я священне

та крізь століття пронесіть

Сльозу безвинно убієнних!

(Наталка Тривайло)

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодомору.Ці трагічні сторінки нашої історії не підлягають забуттю. Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування жертвГолодомору.
Можна приховати в глибинах спецсховищ викривальні документи. Можна змести сліди злочину. Можна враз і вдруге, і втретє переписувати історію на угоду влади чи ідеології. Та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Правду про страшні події. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її.
Чимало письменників висвітлювало тему Голодомору, вона відгукувалася у їхніх душах гірким болем, а вони виливали його на папір.
Тож працівники Володимир – Волинської міської бібліотеки для дітей підготували віртуальну виставку «У пам'ять про скорботний тридцять третій» яка знайомить читачів з творами украінських письменників в яких розкривається тема Голодомору.
Кожен в Україні може долучитися до збереження пам’яті та правди про ці страшні події , запаливши свічку у вікні своєї домівки у День пам'яті жертв голодоморів.



Немає коментарів:

Дописати коментар