вівторок, 28 червня 2022 р.

Тематична виставка "Конституція-основа моєї держави"


 28 червня відзначаємо День Конституції України - одне з найважливіших державних свят, засноване на честь прийняття головного закону незалежної країни.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.
З нагоди цієї дати у Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей оформлено тематичну виставку “Конституція – основа моєї держави”, яка знайомить юних читачів з історичними передумовами прийняття основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.
Тож запрошуємо всіх бажаючих завітати до дитячої бібліотеки та познайомитися з книгами в яких описуються найважливіші віхи становлення України як держави, історію прийняття основного Закону України.
Серед літератури , яка представлена на виставці хотілося б звернути увагу на такі дитячі книги: «Я і Конституція», «Про права та обов’язки: твій довідник з громадянства», «Конституція для всіх. І великих, і малих» (перша в Україні віршована Конституція) - ці книги, це фактично переклад законодавчої мови на дитячу.

Немає коментарів:

Дописати коментар