пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Година пам’яті « Не забуваємо про тих, хто хотів жити»




До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій у Володимир  –Волинській  міській бібліотеці для дітей проведено годину пам’яті  « Не забуваємо про тих, хто хотів жити»
  Бібліотекар Тетяна Островська, за допомогою книг, які прдставлені на книжковій виставці  «Скорботна свічка пам'яті святої» донесла до присутніх інформацію про те, що Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію - Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків.
Голодомор - не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять . Не може бути гіршої муки, аніж бачити як від голодної смерті відходить у небуття твоя родина. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!
 Мільйони людей, які загинули у 1932-33 роках голодною смертю, не можуть безслідно розчинитися у часі і просторі. Про них пам'ятатимемо ми, їх діти та онуки. Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

28 листопада  вся країна вшановує пам’ять  жертв Голодомору. В цей день ми засвітимо свічки і поставимо на підвіконня так, щоб їх було видно знадвору. Ці вогники символізуватимуть нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів,серед яких були і  діти.

Немає коментарів:

Дописати коментар