понеділок, 30 листопада 2015 р.

Літературна скарбниця Марка Твена




















30 листопада 2015 року виповнюється 180 років від дня народження Марка Твена (Семюель Клеменс) – американського письменника, гумориста, сатирика, публіциста.  Користувачі Володимир - Волинської дитячої книгозбірні мають змогу поринути у світ незвичайних пригод та подорожей, ознайомитися з віхами життя письменника та почерпнути пригорщу мудрості зі сторінок його творів. Адже вони підкорюють не лише цікавим сюжетом, життєрадісною атмосферою чи живою іронією. З кожної сторінки до нас промовляє сам автор, даруючи «перли» свого гострого розуму та непересічного життєвого досвіду.

ДЕВ'ЯТЬ ПОРАД ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ ВІД МАРКА ТВЕНА
1. Живіть у злагоді із собою. «Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою».
2. Можливо, ви самі себе подумки обмежуєте. «Вік - це те, що існує у нас у мозку. Якщо ви про нього не думаєте, його не існує».
3. Розслабтеся. «Гумор - це найбільший дар, даний людству». «Ніщо не може встояти перед натиском сміху».
4. Відкиньте гнів. «Гнів - це кислота, яка більше шкодить судині, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона ви­ливається».
5. Не вважайте, що вам усім всі зобов'язані. «Не кричіть всім навколо про те, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас».
6. Якщо ви робите щось по-своєму, приготуйтеся до того, що вас не зрозуміють.«Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком, до того часу, поки її ідеї не будуть мати успіх».
7. Розставляйте акценти так, як вам того хочеться. «Викиньте з голови всі проблеми. Закрийте вуха, біжіть від думок про проблеми або позбавляйтеся від них усіма можливими способами».
8. Не надто думайте над тим, як відчути себе добре. «Найкращий спосіб підбадьоритися самому - це спробу­вати підбадьорити когось ще».
9. Робіть те, що вам хочеться робити. «Років через 20 ви більше будете шкодувати про те, що ви не зробили, ніж про те, що зробили. Ловіть попутний вітер у свої вітрила. Користуйтеся. Мрійте. Робіть відкриття».
Марк Твен народився в той час, коли поруч із Землею пролітала комета Галлея, і помер у 1910 році в час її наступної появи близько земної орбіти. Письменник передбачив свою смерть ще в 1909 році: «Я прийшов у цей світ разом із кометою Галлея і в наступному році покину його разом із нею». Але він житиме в людських серцях і в дитячих душах, залишивши глибокий слід майстерним словом.





Немає коментарів:

Дописати коментар