понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Духовний світ митця

Жити. Творити. Світ берегти.
Світити людині на цілі світи.
Холонуть зірки. Але чуйно і зірко
Лиш ти не холонь-бо, людинонько-зірко!
Іван Драч «Ода совісті»

17 жовтня 2016 року виповнюється 80 років від Дня народження Івана Федоровича Драча, відомого українського поета, кіносценариста, політичного і громадського діяча, лауреата Шевченківської премії.  Його доля тісно пов’язана із політичним життя України – обіймав посаду Першого голови Народного Руху України за перебудову, був народним депутатом України 3-го скликання (1998-2002 рр.).
Іван Драч належить до поетів-шістдесятників. Він заявив про свою творчість в епоху науково-технічної революції, в пору великих зрушень в економічному  й духовному житті суспільства. Твори Івана Драча видано в багатьох країнах світу в перекладах десятками мов. Творчій доробок: поезії: «Балада про соняшник», «Чорнобильська Мадонна», «Крила», «Смерть Шевченка», «Етюд про хліб» та ін., збірка кіноповістей «Іду до тебе».
До уваги користувачів Володимир – Волинської міської бібліотеки для дітей  створена книжкова виставка – календар «Духовний світ митця» , що висвітлює життєвий  та творчий шлях поета, його неординарну та багатогранну   особистість.
 Творчість Івана Драча перейнята світлом і сонцем. Це відлуння давніх українських міфів,тож  всіх , кого зацікавила   поезія Івана Федоровича , запрошуємо в дитячу  книгозбірню.

Немає коментарів:

Дописати коментар