неділю, 14 травня 2017 р.

Свято вихідного дня: « Рідній матусі до землі вклонюся»


Ще в колисці немовля
Слово «мама» вимовля.
Найдорожче в світі слово
Так звучить у рідній мові:
Мати, матінка, матуся,
Мама, мамочка, мамуся! –
Називаю тебе я,
Рідна ненечко моя!
В. Гринько
У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється природа, теплий весняний вітер приносить нам Свято Матері. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей.    Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим !
 З нагоди цього свята у Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей відбулося свято вихідного дня: « Рідній матусі до землі вклонюся».
Юні активісти бібліотеки : Катя Бурлаченко,Оля Васильчук, Юля Козачук, Каріна Колесник,Настя Курило і Софійка Марчак прийшли на свято  зі своїми матусями. До заходу діти разом з бібліотекарем Марією Віталівною Бардась  підготували літературно музичну композицію про маму.
Святкували цей день  з квітами,солодощами, віршами та піснями, про мам та для мам . Свято Матері – це свято щирої любові та глибокої пошани. Для кожної людини мама – це тепле сонечко, вона всім світить, всіх зігріває і нічого не вимагає взамін.
Кажуть, що на світі сонце найясніше.
Та всміхнеться мама – і стає світліше.
Кажуть, що без сонця не розквітнуть квіти,
А хіба без мами є щасливі діти


Для юних відвідувачів, працівники  бібліотеки   підготували  книжкову виставку «В світі усе починається з мами» ознайомившись з якою, можна дізнатися більше про свято Матері, а також почитати чудові твори українських та зарубіжних авторів про маму, матусю, матінку, неньку, адже  сотні прислів’їв склав народ, вшановуючи маму, а поети і письменники присвятили  їй свої найтепліші і найщиріші слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар