неділю, 26 квітня 2020 р.

Онлайн – екскурс « Чорнобиль…Історія і сучасність»



26 квітня 2020 року виповнюється 34 роки із дня Чорнобильської трагедії, яка до сьогодні залишається найбільшою техногенною катастрофою за всю історію ядерної енергетики.
Квітень 1986 року вибухнув не квітковим цвітом, а атомними частинками. Чорнобильська АЕС не встояла й зруйнувала все довкола. Це велика катастрофа, яка зачепила мільйони маленьких життів, зруйнувала сім'ї, змінила ціле покоління. Зона, уражена радіацією, лякає не тільки небезпекою, а й історіями людей, які пережили ті страшні події.
 Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Важливо пам'ятати, вчитися на помилках, свято берегти і поважати тих, хто жертвував своїм життям, здоров'ям, рятуючи все людство Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках. 
Чорнобильська катастрофа сколихнула весь світ. Її наслідки відчутні дотепер. Про ці сумні події не варто мовчати – письменники видають книги, вірші, розповіді, спогади, інтерв'ю про події 26 квітня 1986 року.

Цікава інформація про Чорнобильську катастрофу

https://v-vdut.blogspot.com/p/34.html - Віртуальна виставка "Чорнобиль: трагедія подвиг, пам’ять"
https://www.youtube.com/watch?v=UhgXiUf9vX8  - Чорнобильська катастрофа: історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам’яті, 
http://chornobylmuseum.kiev.ua/uk/  - Національний музей Чорнобиля
https://www.youtube.com/watch?v=M7T6XsLix0w -ТСН дослідила іще одну замовчану історію Чорнобиля, яка перетворилася на міф
https://cikavo-znaty.com/chornobyl-prypyat-fakty-yaki-vy-ne-znaly/ - Чорнобиль – Прип’ять. Факти, які ви не знали
https://korali.info/usna-tvorchist/12-virshiv-ta-pisen-pro-chornobil.html  - 12 віршів та пісень про Чорнобиль


Немає коментарів:

Дописати коментар