четвер, 23 липня 2020 р.

Віртуальна виставка "Кроки до справжньої панянки"


Яка дівчина не мріє стати в майбутньому справжньою леді? Навчитися бути чемною, привабливою і приємною в спілкуванні з людьми? І починати працювати над собою слід якомога раніше. Ці книги  стануть для  дівчат першим кроком до успіху.

Розділ І «Уроки Мері Поппінс»

 Енциклопедія для юних леді [Текст/ автор-упорядник І. Гончаренко. – Харків: Промінь,2009. – 64 с.: іл
Мета цієї книги – викликати у дитини бажання досягти досконалості. Книга дає практичні поради, як поліпшити свою поведінку й відносини з оточуючими.







 Енциклопедія для дівчаток : твої секрети [Текст]  / уклад. Н.Л. Соніна. - Харків: ТОВ «Видавництво «Пегас»,2011. – 112 с.: іл
Немає дівчинки, яка б не мріяла вирости най-найкращою в світі розумницею та красунею. Найкращою — це й талановитою, і товариською, і привабливою, і акуратною, і хазяйновитою, і ввічливою... Ця енциклопедія неодмінно стане їй у пригоді. В ній зібрано найважливіші поради, які допоможуть всім мріям здійснитися.



Щербаченко, Т. Панночка : Книга дівчинки ХХІ століття  [Текст] / Т. Щербаченко. – Київ: Країна мрій, 2006.- 528 с.: іл.


Улюблена з дитинства лялька назавжди залишається для панни рідною. Чи здатна книжка разом з дівчам пройти всі шляхи становлення індивідуальності, емоцій, почуттів, знань, вроди, побутових навичок? Здатна, стверджує видавництво "Країна Мрій" та автор книжки. Адже йдеться про книжку-подругу, яка відповість на запитання юної панночки. Особливо ті, на які бракує часу дорослим.



Дівчинка на всі 100% [Текст]/ уклад. Н.В. Зотова, Є.О. Житник. – вид. 2-ге, випр. та доп. – Харків: ВД «Школа», 2014. – 320с.:іл.
Що цікаво знати дівчинці-підлітку? Як стати впевненою в собі, завжди бути у доброму гуморі, як обирати друзів, без проблем спілкуватися з батьками? Що потрібно робити, щоб стати вихованою, витонченою і, безумовно, привабливою і бажаною у будь-якій компанії? На ці й багато інших питань, пов'язаних із формуванням особистості, дає відповідь ця книга.


Єланська, А. Секрети твого успіху: Етикет і мистецтво спілкування [Текст] / А. Єланська. – Київ : Махаон-Україна, 2006. – 192 с.: іл.
Тут ви знайдете відповіді на “вічні питання”. Як знайомитися? Як поводитися в клубі? Як справити гарне враження? Як одягатися в різних ситуаціях? Книга допоможе завжди почуватися впевнено, підвищити самооцінку та свій рейтинг серед оточення, дасть можливість зайняти гідне місце серед успішних людей.



 Коріняка, О. М. Мистецтво гречності : Чи вміємо ми себе поводити?[Текст] /О. М. Коріняка, Худож. Т. Г. Задніпряний. - К.: Либідь, 1995. - 96 с.
Книга про мовну культуру, спілкування людей. Про додержання певних правил, вироблених упродовж усієї історії людства. Вміщено практичні поради щодо взаємин з друзями, рідними і т.д.





 Етикет від А до Я для дітей і дорослих [Текст] / автор-упорядник Н.В.Чудакова. – К.: Школа, 2000. - 111 с.
Не вдаючись до повчань та нотацій у ненав`язливій формі, книга знайомить читача з абетковими істинами етикету. Вишукані і дотепні замальовки допоможуть  по новому поглянути на себе та людей.






 Бардіна Р. Знайди свою щасливу зірку. Секрети удачі [Текст]. / Р. Бардіна. – Київ : Махаон-Україна, 2008. – 144 с.: іл
У цій книжці ти зможеш прочитати про своє теперішнє і майбутнє, яким воно повинно бути згідно з класичним зодіакальним, китайським, квітковим, кельтським гороскопами. Ти сама навчишся пізнавати характер людини і передбачати долю за зірками, за лініями руки, розкривати таємне значення подій за «Книгою перемін». Ти відкриєш для себе приголомшливий, чарівний світ незвіданого, і твої друзі захоплюватимуться тобою.

 Магія успіху[Текст] / автор-упор. О. В. Вискребенцова. – Харків: ТОРСІНГ ПЛЮС, 2006. – 192 с.
  Психологічні тести - це чудовий спосіб розібратися в собі, віднайти внутрішню гармонію та впевненість у своїх силах. У житті будь - якої людини бувають моменти сумнівів, утоми, а тести з популярної психології допоможуть зайвий раз переконатися, що  у тебе все гаразд, або знайти шлях розвязання наявних проблем.




Білик, Е.В. Сучасна енциклопедія етикету: 1000 правил і корисних порад [Текст] / Е.В. Білик. - Донецьк : ТОВ ВКФ «БАО», 2005. -384 с.
Спілкування з культурною та освіченою людиною — це справжня насолода. Тому дуже важливо постійно розширювати свої знання норм сучасного етикету, підвищувати свій культурний рівень. Ця корисна книга допоможе пізнати вишуканий світ спілкування взагалі й етикету зокрема. Ви дізнаєтесь не тільки про культурні традиції рідної країни, але й про особливості етикету інших держав. У ваших руках ключ до взаєморозуміння — скористайтеся ним.

 Енциклопедія для дівчат : перше кохання [Текст] / А. Снєгірьова. - К.: Школа, 2005. - 494 с.
Ця книжка допоможе тобі досконало оволодіти мистецтвом спілкування із людьми. Ти дізнаєшся, як першою освідчитись у коханні, як відмовити, не образивши свого залицяльника, як поводитись у товаристві, як стати чарівною і привабливою дівчиною. Спробуй скористатися цими порадами й маленькими жіночими хитрощами.



Розділ ІІ:  "Дівчаче дозвілля на всі 100"


 Косички: модно, стильно, просто[Текст]. – Харків : Чайка, 2014. – 96 с. : іл.
Коси - один з найкрасивіших і практичних способів укладання волосся. Зачіска з косами доречна завжди і всюди. Вона органічно поєднується з будь-яким стилем одягу. Підкреслити свій стиль і індивідуальність, кожен день бути новою, оригінальною і загадковою будь-яка дівчина може за допомогою доглянутого волосся, покладених в елегантну зачіску.
Будьте красивими, не бійтеся пробувати нове і отримуйте задоволення від життя.


 Люблю готувати. Кращі кулінарні рецепти для дівчат [Текст] / укл. В.Андреєва. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. -320 с.: іл.
Ця книга - справжній подарунок для дівчинки, адже вчитися готувати за нею так круто! Спробуй створити шедевр зі звичних продуктів. Також ти дізнаєшся, як оригінально прикрасити та правильно подати приготовані страви. В книзі понад 500 рецептів.




Мірошніченко, С.А. Сучасна енциклопедія макіяжу [Текст]: 5000 порад візажистів / С.А. Мірошніченко. – Донецьк :ТОВ ВКФ «БАО», 2005. -256 с.
Один із секретів жіночої чарівності полягає в умінні правильно накладати макіяж. Прочитавши цю книгу, ви навчитесь підкреслювати достоїнства свого обличчя і вміло приховувати його недоліки. Крім того, ви дізнаєтеся про незвичайні рецепти краси» познайомитеся з правилами нанесення макіяжу, освоїте «зірковий» візаж, а також оволодієте багатьма іншими секретами цього надзвичайного мистецтва.




 Ваніфатьєва М. Є. Сучасна енциклопедія для дівчаток [Текст] / М.Є. Ваніфатьєва. - Донецьк :ТОВ ВКФ «БАО», 2008. -336 с.
Увага, дівчатка! Наразі ви маєте нагоду потрапити у світ мрій, краси та радості! Ця надзвичайно цікава й корисна книжка розповість вам про моду та стиль, про яскраві свята й захопливі ігри. Уроки етикету, рукоділля, господарювання допоможуть вам у подальшому житті.





 Харді Е. Модні штучки своїми руками [Текст]  / Емма Харді. - Київ : Махаон-Україна, 2008. – 144 с.: іл.
З фетру й тканини – своїми руками! Створіть наряди для маскараду, модні прикраси усім на подив, а також подарунки – стильні, яскраві.Усі саморобки дуже прості й чудово підходять як для тих, хто вчиться шити, так і для тих, у кого вже є досвід. Але головне – все це  можна створювати всією родиною!



Кімнатні рослини [Текст]: енциклопедичний довідник- порадник  / уклад. Г.Г. Якубовська. – Харків :ВД «Школа», 2011. – 144с.: іл.
Ця книга – про зелений світ природи у закритому приміщенні. Ви познайомитесь з багатьма найпопулярнішими кімнатними рослинами, дізнається про правила квітникарства: догляд, потрібні різним рослинам температуру і вологість повітря, боротьбу з хворобами і шкідниками, специфіку розмноження. Додержання наведених порад допоможе забезпечити чудовий ріст і прекрасний вигляд рослин цілий рік.


Розділ ІІІ: Життєпис видатних


Бабкіна, К. Сила дівчат [Текст] : маленькі історії великих вчинків[Текст] / Катерина Бабкіна, Марк Лівін ; іл. А. Сарвіра, Ю. Твєртіна . – Київ : Книголав, 2018. – 112 с. – (Серія « Дитяча полиця» )
"Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» збірка п’ятдесятьох життєписів видатних українок, до якої увійшли оповіді про Катерину Білокур, Лесю Українку, Лілію Пустовіт, Ліну Косенко, Ольгу Харлан, Софію Яблонську тощо. Авторами текстів стали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстрацій Анна Сарвіра та Юлія Тверітіна. Книжка створена, «щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства».

Костюченко, І. Маргарет Тетчер [Текст]: біографічні нариси для дітей / Ірина Костюченко ; худож. О. Макарова. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2018. – 176 с. : іл. – (Серія «Видатні особистості »)
«Залізна леді» — так прийнято називати жінок, які займають високі посади, відрізняються сильним характером і безкомпромісними рішеннями. Як виник цей термін, що став «другим ім’ям» однієї з найвпливовіших жінок у світі — Маргарет Тетчер. Ці та інші цікаві подробиці ви разом зі своїми дітьми дізнаєтеся з книжки про Маргарет Тетчер.



Павліщєва, Н. Одрі Хепберн [Текст]: біографічні нариси для дітей / Наталія Павліщєва ; худож. Є. Васильева. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2018. – 112 с. : іл. – (Серія «Видатні особистості »)
Серія "Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей" - це унікальний проект, який сприяє набагато якіснішому дозвіллю батьків і дітей. Книги серії написані в захоплюючій і доступній формі, що робить сам процес читання не нудним і корисним. Ви  поринете у неймовірні пригоди персонажів та відкриєте для себе життя головних героїв - видатних людей усіх часів. Із цих історій  дізнаєтесь, що завдяки наполегливій праці, вірі у себе та бажанню принести щось корисне у світ, можливо досягти будь-якої мети. Історії навчать  досягати цілей, не боятися труднощів, ніколи не здаватися та до кінця вірити у свій успіх!


Потерянко, Ю. Марія Кюрі [Текст]: біографічні нариси для дітей /Юлія Потерянко ; худож. О. Марчишина. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2018. – 176 с. : іл. – (Серія «Видатні особистості »)
Марія Кюрі – найзнаменитіша жінка-науковець XX століття. Вона отримала дві Нобелівські премії одразу в двох дисциплінах – фізиці та хімії. Найвизначнішими досягненнями Кюрі вважається відкриття радіоактивності і таких елементів як радій та полоній. Вона не прагнула слави і коли вже була відома усьому світові – не припиняла працювати.


 Шутко, О. Роксолана [Текст]: біографічні нариси для дітей / Олександра Шутко ; худож. М. Мороз. – Київ : «Агенція «ІРІО», 2019. – 128 с. : іл. – (Серія « Видатні українці. Люди, які творили  історію»)
Як юній дівчині з маленького українського села вдалося стати найвпливовішою та найбагатшою жінкою за всю історію Османської імперії? Дізнайся історію неймовірної Роксолани, яка змогла протистояти скрутним обставинам та стати дружиною могутнього імператора. Приклад Роксолани доводить, що неважливо які труднощі випали на твою долю, головне бути унікальною, сильною особистістю, тоді ти обов’язково знайдеш сили, щоб протистояти перешкодам.


Гідель, А. Коко Шанель [Текст] : роман / Анрі Гідель ; пер. з фр. О. Колесникова. – Харків : Вид-во «Ранок» : Фабула , 2019. – 320 с. – ( Серія «Біографія століття»)
      Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…


Розділ ІV : Будь на стилі: Сучасні. Класні

   
  Міхельс, К. Правда із присмаком кави [Текст]  : роман / Крістіна Міхель ; переклад з німецької М. Запорожець . – Харків : ВД «Школа», 2019. – 288 с. – (Серія «Сучасна європейська підліткова книга»)
      У книзі розповідається захоплива, романтична й водночас серйозна історія про юну дівчину Рінні. Говорити тільки правду — за таким принципом вона живе й через це набуває собі як друзів, так і ворогів. Та раптом Рінні опиняється в ситуації, коли змушена постійно брехати. Як зізнатися коханому, що вона стала причиною його нещастя? Чи все-все має знати найліпша подруга (і чи справді вона найліпша)? Як переступити через страх, аби висловити все, що накипіло? Адже найрідніші люди заслуговують на те, щоб знати правду, навіть якщо вона гірчить, наче кавове зерня…

Лачина,А. Украдений цвіт [Текст]/ Анна Лачина ; Перекладач з польської Н. Зотова ; Дизайн обкладинки та макета Наталія Переходенко. — Х. : ВД «ШКОЛА», 2018. — 384 с.- ( Серія «Сучасна європейська підліткова книга»)
У другій книзі трилогії на двох сестер чекають пригоди — захопливі й романтичні, але водночас небезпечно-детективні. Жасміна, студентка медичного, вирушає з друзями до Греції на відпочинок. Тим часом її молодша сестра Ружа вперше без супроводу дорослих їде в паломницьку подорож, що стане для неї незабутньою із зовсім несподіваних причин. Що ж може статися серед давніх руїн та мальовничих краєвидів? Як здолати нездоланні випробування? Чи зможе любов урятувати від небезпеки?


Лачина А. Фактор кохання[Текст]/ Анна Лачина ; Перекладач з польської Н. Зотова ; Дизайн обкладинки та макета Наталія Переходенко. — Х. : ВД «ШКОЛА», 2018. — 304 с.- ( Серія «Сучасна європейська підліткова книга»)
Головні героїні книги — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по-своєму: хто в реальному житті, фактично по сусідству, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі й таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою і сприймати всіх такими, якими вони є?


Космовська Б. Samotni.com[Текст]/ Барбара Космовська ; пнр. І. Андрущенка. — Х. : ВД «ШКОЛА», 2017. — 208 с.- ( Серія «Сучасна європейська підліткова книга»)
Юну дівчину Йоанну важко не помітити в натовпі. Ще б пак — копиця рудого волосся, фіолетовий шалик та куртка-мілітарі роблять свою справу. А Віктора нічого не вирізняє серед натовпу — хіба що смуток в очах та старомодний светр. Цих двох головних героїв поєднує не школа, не компанія, не хобі, а… самотність. Це захворювання вражає будь-кого і має різні причини. Часом здається, що самотність стає хронічною і проти неї немає жодних ліків. Але є те, що має силу здолати будь-яку хворобу, — це почуття любові, що народжується в серці та змінює долю.


 Бурлака, О. Поцілунок був не останній [текст ]: повість / Оксана Бурлака. – Київ : ВЦ «Академія», 2019. – 160 с.
Льоля росла в благополучному світі, де були розкішна квартира, яскраві сімейні подорожі, брендовий одяг, дружний клас, ульотні тусовки. А одного дня з усім цим довелося розпрощатися й потрапити в зовсім іншу реальність.







  Гулей, М. Одного разу вона розкаже [текст ]  : повість / Марта Гулей. – Київ : ВЦ «Академія», 2020. – 144 с.
      Рвонути на рок-фест, щоб дома не здогадалися, — круто. Можна автостопом, якщо бізнес-клас ніхто не пропонує. А поруч буде не Денис — красень на всю школу, а просто друг, з яким зручно, але зовсім не тойво — Тарік. Головне — це шанс відв’язатися від мами та її набридливих запитань. Так думала Мія. Якщо їхати на рок-фест, то тільки з Мійкою — може, вдасться побути з нею наодинці по-дорослому. І їхати треба автостопом — так прикольніше. 


     Рижко , О. Мишоловка  [Текст ] : повість / Олена Рижко. – Київ : ВЦ «Академія», 2019. – 160 с.
      Усі вони раптово випали в аут. Гліба підступно розвели дівчата. Рита, намагаючись його закадрити, нахижачила дурниць. Влад заблукав у заздрощах. Юлька й собі вляпалася в халепу. А найбільше дісталося Торі: заставши Гліба з Ритою, не знала, як далі жити. Реальність кинула жорстокий виклик. Її світ пішов обертом. І Торі вирішила махнути на все й усіх — скільки крутого й комфортного в інтернеті. Новий знайомий багато знає про неї, випереджає її думки й бажання. Його зухвалість вабить. 


Така любов [Текст ] : оповідання / [Надя Біла, Тетяна Боярчук, Тетяеа Новацька-Тітаренко та ін. ; уклад. Тетяна Качка ]. – Київ : ВЦ «Академія», 2017. – 160 с.
Прозобукет «Така любов» – збірка оповідань для дівчат і хлопців, які тільки заходять на поле любові та відкриваються їй навстіж. Така любов, як квітка, виростає для кожного бентежно, очікувано і несподівано водночас. Вона тривожна, красива і жорстока.



Чернієнко, Ю. Помста [Текст ] : повість / Юлія Чернієнко. – Київ : ВЦ «Академія», 2019. – 160 с.
Дівчинка Міра, яка зазнала знущань вирішила показати кривдникам своє правосуддя. Завжди покірна та мовчазна, вона в якийсь момент нагадала кожному те, що увігналось у її травмовану пам'ять. Вона прагнула любові, а отримала абсолютну жорстокість. Та чи змінить її жорстокість у відповідь щось? Чи знайдеться хтось, хто зможе зрозуміти її біль? Неймовірно глибока та така щира книжка допоможе розібратись у деяких питаннях, які виникають у нас самих. Кожен винесе з неї свій урок.


 Ще не в курсі, але… [Текст ] : прозобукет / [Марта Гулей, Віталіна Макарик, Ірина Ралко та ін. ]  . – Київ : ВЦ «Академія», 2019. – 176 с.
Третій прозобукет «Ще не в курсі, але…» поєднує оповідання, різні за настроєм. Десять авторок змальовують героїв ні на кого не подібних, але з дечим спільним: вони відкривають життя по-справжньому. В цих історіях – зірки олімпіад, акселератки з ефектом зміїності й просто хороші дівчата, ботани, круті пацани і звичайні хлопці опиняються в ситуаціях, які й дорослих глючать. Бо дуже складно бути завжди в курсі: відчути в собі іншого й не сказати про це; наважитися сказати і боятися слів у відповідь; зробити перший крок і наразитися на фальш чи нерозуміння. Різні ситуації та емоції переживають вони й відкривають те, заради чого ростуть.





Лілік О.Чорний дощ[Текст]: повість/ Ольга Лілік. - — К. : ВЦ «Академія», 2018. — 128 с.
Ця повість про підлітка, який опинився на роздоріжжі почуттів і бажань. Про те, що любов може бути не тільки прекрасним переживанням, а й руйнівною хворобою — все в людині і від неї залежить.






Тобі цікаво і у тебе виникло бажання прочитати ці книги?
Тоді мерщій завітай до Володимир - Волинської дитячої бібліотеки!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар