понеділок, 6 липня 2020 р.

Народознавчий онлайн- калейдоскоп : «Купальські дива»

Івана Купала – одне із найзагадковіших традиційних свят, що відзначалися в Україні за часів язичництва. Воно припадало на 7 липня і пов’язувалося з літнім сонцестоянням. Ім’я ж святу дав Купало – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин.
В основі купальських обрядів лежать культи вогню, води та рослинності. Купальські вогні - це відгомін культу сонця, купальська вода - символ цілющої сили, папороть - символ щасливої долі, чудодійна роса забезпечувала красу й кохання, а купальське дерево - родючість і щастя.
Працівники Володимир-Волинської міської бібліотеки для дітей до свята Івана Купала підготовили народознавчий онлайн- калейдоскоп : «Купальські дива». Бібліотекар Тетяна Шуба повідала історію свята, познайомила з купальською обрядовістю,згадала й чарівну квітку папороті, яка розквітає опівночі лише купальської ночі. Одним з атрибутів свята Івана Купала є віночок, сплетений з різноманітних трав та квітів. Бібліотекар розкрила секрети плетіння вінків, адже купальський вінок – це не просто окраса, а й оберіг.
Головними героями Свята є Купала та Марена, вони уособлюють чоловіче (сонячне) та жіноче (водяне) Божества, саме вони цього дня прикрашали затишну залу дитячої бібліотеки.
https://www.facebook.com/100014279650900/videos/959785097840803/ - Народознавчий онлайн- калейдоскоп : «Купальські дива»
Прочитайте, це цікаво:

Немає коментарів:

Дописати коментар