середу, 28 квітня 2021 р.

Книжкова виставка «Чорнобиль… Згадаємо, як це було»

 


Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа. Це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС, – найбільшою у світі техногенною та екологічною катастрофою. Утім, до цієї теми ще неодноразово будуть звертатися політики, вчені, медики… А для чисельної армії переселенців і власне самих ліквідаторів Чорнобиль назавжди залишатиметься незагоєною раною.
Усі жахіття й проблеми Чорнобиля знайшли відгук у серцях і творах письменників. У перші ж дні після катастрофи на сторінках літературних часописів з’явилися публіцистичні виступи. Згодом вийшли твори поетів та письменників присвячені цій страшній події.Працівники Володимир –Волинської міської дитячої бібліотеки підготували книжкову виставку
«Чорнобиль… Згадаємо, як це було» ,яка знайомить відвідувачів з книгами в яких розповідається про аварію на Чорнобильській АС. Людство входить у майбутнє, оглядаючись у минуле, такий одвічний закон історії. У тому, що було, не можна нічого змінити,але так само нічого не можна забувати.
P.S :Читачам Володимир-Волинської дитячої бібліотеки хочемо запропонувати три новенькі книги отримані від Українського інституту книги в яких розповідається про Чорнобильську трагедію.


Немає коментарів:

Дописати коментар