неділю, 3 квітня 2022 р.

" Незвичайні дитячі історії від Гжегожа Касдепке" літературне онлайн - читання.


Відомий польський письменник, лауреат численних літературних премій, популяризатор грецьких міфів і автор, що володіє приголомшливим почуттям гумору. Він давно вже відомий далеко за межами рідної Польщі, а його книги користуються популярністю не тільки серед дітей, але і серед дорослих читачів. Вся творчість Ґжеґожа Касдепке наповнена веселими пригодами, яскравими персонажами і іскрометним гумором. Його твори представлені не тільки в книжкових магазинах, їх можна знайти на полицях в дитячих садах, школах і домашніх бібліотеках. Вам варто купити книги Ґжеґожа Касдепке, якщо ви цінуєте відмінний гумор, хочете ближче познайомитися з сучасною польською літературою або підшукуєте нового цікавого автора для дитини.

Найпершу книжку Ґжеґож написав для і про свого сина Каспера. Він створив 50 книжок, перекладених багатьма мовами. Українські видання деяких його книжок виходять у видавництві «Урбіно» («Велика книга почуттів», «Міфи для дітей», «Бон чи тон, або гарні манери для дітей»), Видавничому домі «Школа» («Обережно!», «Касперіада. Незвичайні пригоди звичайної родини», «Я не хочу бути принцесою», «Знайомтесь: детектив Нишпорка. Нові клопоти детектива Нишпорки», «Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки») та раніше виходили у видавництві «Грані-Т» (про детектива Нишпорку, але у гранівському варіанті – про «детектива Ниточку»).

Ґжеґож Касдепке відомий в Польщі  та за її межами. Велика частина його творів стала бестселерами, а сам автор удостоївся ряду престижних літературних премій. Критики і читачі цінують його за неповторний авторський стиль і вміння говорити про складні речі гранично простою мовою. У повсякденному житті автор, за його власним визнанням, людина дуже ледача і найбільше за все на світі любить віддаватися блаженному нічогонеробленню. Але попри це, він регулярно випускає нові твори для дітей та дорослих, бере участь в літературних конкурсах і з задоволенням відвідує профільні фестивалі. Крім літератури і ліні, він дуже любить хорошу музику і гострі жарти - обидва хобі знайшли відображення в його творах.

 4 травня виповнеться 50 років польському письменнику Ґжеґожу Касдепке,бібліотекар Володимир-Волинської бібліотеки для дітей Марія Бардась знайомить маленьких відвідувачів з книгами автора.


https://www.facebook.com/100028822482094/videos/1344800769373921

🎧 Аудіокнига | Обережно! Усе, що має знати дитина. Ґжеґож Касдепке | Аудіоказка для дітей https://www.youtube.com/watch?v=XLUoa32xQbs

Немає коментарів:

Дописати коментар