пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Книжкова виставка «Жива криничка поезії».


12 листопада виповнилося 80 років від дня народження поета,прозаїка Миколи Сингаївського. Найбільшого творчого успіху Микола Федорович Сингаївський досяг у дитячій літературі. За твори для дітей та юнацтва у галузі дитячої літератури М.Сингаївський удостоєний найвищої літературної премії імені Лесі Українки та премії імені Миколи Трублаїні

Поезія Миколи Сингаївського – це суцільна пісня. І не випадково що багато його віршів покладено на музику. Безліч з яких знайшли дорогу до людських сердець, стали улюбленими і популярними серед українського народу. Це і «Безсмертник», «Полісяночка», «Розляглося наше поле», «Від серця до серця», «В краю дитинства», «Сонце в долонях», «Рушники», «Зорепад» та інші. Одна з найпопулярніших його пісень  «Чорнобривці» добре відома не тільки в  Україні, а й за її межами. Вже кілька поколінь українців співає її, бо в ній звучать найпотаємніші почуття кожної людини – любов до мами, до краси рідного краю.

Запрошуємо  всіх шанувальників творчості Миколи Сингаївського в  Володимир – Волинську  міську бібліотеку для дітей,до ювілею письменника організовано книжкову виставку «Жива криничка поезії».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар