четвер, 23 листопада 2017 р.

Голод в Україні-сторінки історії


Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.
Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. Саме з цією метою  в Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей організовано книжкову виставку «Трагічні уроки історії», на якій і представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації. В цей день кожен бажаючий мав змогу переглянути відеоматеріал  «Голод в Україні-сторінки історії», який  висвітлює найжорстокішу трагедію українства – Голодомор 1932 – 1933 років
Багато літ пройшло… Здавалось би можна й забути, але в серці кожного з нас живе і буде жити пам’ять про найкривавішу трагедію людства. Не може бути гіршої муки, аніж бачити як від голодної смерті відходить у небуття твоя родина. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!
Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум'я священне
та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!
(Наталка Тривайло)

Немає коментарів:

Дописати коментар