четвер, 16 листопада 2017 р.

Свято «Ґудзикове диво»

Висить собі, нудьгує, спокійно йому живеться. Його не помічають поки не відірветься. Вгадали що це? 
Так, це-ґудзик.

16 листопада відзначається Всесвітній день ґудзиків. Свято було засноване американською організацією National Button Society, започаткованою в 1938-му році. Історія ґудзиків має довгу історію, якій уже багато тисяч років.
Дехто  з нас іноді навіть не помічають на скільки важливий для нас цей елемент одягу, адже без нього було б все набагато складніше. Найдавніші ґудзики  використовувалися далеко не для того, для чого ми використовуємо їх зараз. Для застібання брали зав’язки, шнурівки, вироби з рослин і кісток тварин. Гудзик був своєрідним предметом розкоші, що виконував  декоративні функції.
До Всесвітнього  дня  ґудзиків  працівники Володимир – Волинської дитячої бібліотеки підготували свято -  «Ґудзикове диво».



Від бібліотекаря Тетяни Шуби діти дізнались про історію ґудзика,народні прикмети, способи ворожіння, символи пришивання, про унікальні колекції ґудзиків, які зберігаються в  музеях Швеції, США, Польщі,  Чехії,  та різні цікавинки про таку необхідну для нас сьогодні річ.

Під час свята діти мали змогу взяти участь в конкурсах, почитати вірші, погадати і виготовити чудові прикраси з ґудзиків.


 

















Конкурс: "Приший  ґудзик на татову сорочку"















"Зроби собі прикрасу" - виготовлення браслетів з ґудзиків.






















"Магічний ґудзик" - ворожіння на ґудзиках


Немає коментарів:

Дописати коментар