четвер, 26 листопада 2020 р.

Виставка – реквієм «Чорні крила безсмертя»

 

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодомору

Голодомор – явище, яке навіки викарбоване в книзі буття українців. Ці трагічні сторінки нашої історії не підлягають забуттю. Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом людей , а також розповісти про причини і наслідки Голодомору . Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вчитуєшся у сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. Саме з цією метою в Володимир – Волинській міській бібліотеці для дітей організовано книжкову виставку – реквієм «Чорні крила безсмертя», на якій і представлені книги, фотографії та публікації про геноцид української нації.
Можна приховати в глибинах спецсховищ викривальні документи. Можна змести сліди злочину. Можна враз і вдруге, і втретє переписувати історію на угоду влади чи ідеології. Та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Правду про страшні події. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її.
Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум'я священне
та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!
(Наталка Тривайло)
Кожен в Україні може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор, запалити свічку у вікні своєї домівки у День пам'яті жертв голодоморів.

Немає коментарів:

Дописати коментар