вівторок, 29 грудня 2020 р.

Виставка-інсталяція «Ретро прикраси до Новорічних свят»

 

Новий рік – це свято, оповите легендами й романтичними історіями. Кожна традиція пов'язана з цікавими фактами з минулого. Ось і новорічна іграшка також має свою історію, адже вона не з'явилася нізвідки. Виявляється, почалося все багато століть тому. Згідно свідчень легенди, перша скляна ялинкова кулька була видута в Тюрингії (Саксонія) в XVI столітті через неврожай яблук, які тоді були головною прикрасою ялинок. Так у Німеччині почалося створення новорічних прикрас із тонкого скла.

Напередодні  новорічно – різдвяних  свят в Володимир –Волинській міській  бібліотеці для дітей оформлена виставка-інсталяція  «Ретро прикраси до Новорічних свят». Раритетні новорічні прикраси для виставки- інсталяції люб'язно надані  мешканцями міста , хорошими друзями бібліотеки.

 Виставка цікава не тільки дітям, а й дорослим. З цікавістю розглядають їх діти , і для них це досить незвичні іграшки, а їхні батьки згадують свої юні роки. Адже побачивши знайому новорічну прикрасу зі свого минуло, немов знову потрапляєш у дитинство. Якщо хочете побачити та відчути, як виглядали ялинкові прикрасиь півстоліття тому, обов'язково відвідайте нашу ретро виставку.




Немає коментарів:

Дописати коментар