середу, 9 грудня 2020 р.

Народознавчуа година «Українські дівчата та жінки люблять барвисті хусточки»


 З нагоди Дня української хустки, який відзначається 7 грудня, працівники Володимр - Волинської дитячої бібліотеки провели народознавчу годину «Українські дівчата та жінки люблять барвисті хусточки»

Хустка є невід’ємною частиною української культурної спадщини та незамінна прикраса для свята, яка здавна відігравала магічну роль, була оберегом, нею пишалися і дорожили!
Бібліотекар Тетяна Шуба розповіла присутнім про виникнення хустки, про її обрядове та побутове значення, про давні хустки, які часто стають ключем до цікавих, а інколи й таємничих історій, їхнє значення в житті українського жіноцтва та манери пов’язувати і носити хустку.
В бібліотеці також організована виставка «Ой, хустина, хустиночка!»,яка дозволить розширити уявлення про хустки та їх значення у зовнішньому вигляді української жінки.

Українки повертаються до прадавніх трендів. Дедалі частіше на вулицях міст можна побачити модниць, одягнених у колоритні хустки. Такі, які носили колись бабусі та прабабусі. Хустка давно перестала бути пережитком минувшини і аксесуаром бабусиних скринь. Сьогодні – це модний аксесуар. Для присутніх на заході дівчат, бібліотекар Тетяна Шуба провела майстер-клас із сучасного зав’язування хустки та використання її як доповнення та окраси одягу дівчат та жінок.

З нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах. До такої акції долучились і наші учасники заходу, вони із задоволенням фотографувались з хусткою.
Мета заходу - показати красу та багатство українського національного оберегу, відкрити традиції і звичаї повязані з хустиною, які існували на Україні і збереглися до сьогодення, заохотити молодь носити хустки, бо це природньо і модно.




Немає коментарів:

Дописати коментар