середу, 29 грудня 2021 р.

Міський етап обласного літературного конкурсу "Думи і мрії"

 


Сьогодні в приміщенні Володимир – Волинської міської бібліотеки для дітей відбулося свято – нагородження переможців міського етапу обласного літературного конкурсу «Думи і мрії» на кращий власний поетичний чи прозовий твір серед учнів 1- 11 класів.

Мета конкурсу залучення дітей до творчості, виявлення юних літературних обдарувань, формування у них пошани до рідного слова.
Конкурс зібрав дітей різного віку, але всі вони наділені однією спільною рисою… вони пишуть, пишуть про все що бачать, про те що їх оточує, про все, починаючи від домашньої тваринки і закінчуючи роздумами про сенс життя. Вони пишуть для себе, для своїх близьких, за покликом душі.
На конкурс надійшло 68 рбіт які оцінювали жюрі у складі :
голова жюрі :Віталіна Макарик - кореспондент газети «Слово правди»;
члени жюрі: Любов Нестерук - головний спеціаліст відділу культури і мистецтва;

Богдан Янович - науковий співробітник краєзнавчого музею, місцевий поет;
Тетяна Островська - в.о. завідувача міської бібліотеки для дітей.
Критерії оцінки:
1. Повнота розкриття теми та художніх образів;
2. Оригінальність образно-художнього мислення;
3. Власна творча неповторність;
4. Грамотність викладу, культура оформлення.
Напутнє слово юним літераторам сказала член журі Любов Нестерук, вона поділилася своїми враженнями щодо робіт конкурсантів.
Бібліотекар Тетяна Островська зробила невеличкий літературний екскурс по творах переможців конкурсу, а також презентували присутнім книжкову виставку «Візьму перо і спробую…», на якій представлені роботи юних літераторів, а також книги в яких надруковані кращі творчі доробки учасників обласного літературного конкурсу «Думи і мрії»за попередні роки.

Конкурс завершився, визначені переможці, тож хочеться назвати їх імена.
Серед учнів 1-4 класів:
І місце – Малюга Ангеліна НВК № 3 – 4Г клас
ІІ місце – Остапюк Юліана ЗОШ № 5 - 4В клас
ІІІ місце –Храновська Анастасія ЗОШ № 5 - 3Б клас
Серед учнів 5-9 класів:
І місце – Католик Дарина 7клас - читачка міської бібліотеки для дітей
ІІ місце – Власюк-Шарапова Орися- ЗОШ села Ласків 6 клас
ІІ місце - Хандрук Андрій-ЗОШ села Суходоли 9 клас
ІІІ місце – Нішта Вікторія ЗОШ №1 -5Б клас
Серед учнів 10-11 класів:
І місце – Кревський Ілля НВК №3 - 10 А клас
ІІІ місце – Русінчук Андрій НВК №3- 10А клас
На свято - нагородження завітали заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Гудим, начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, начальник відділу культури і мистецтв Анатолій Сурмик, які поділилася думкою щодо конкурсу, подякувала дітям за хороші роботи, привітали конкурсантів з перемогою, побажали їм творчого вогнику та нагородили грамотами і подарунковими сертифікатами, а ще дванадцятьом учасникам було вручено подяки та подарунки.

Дуже приємно що у нас в місті багато талановитих дітей. Кращі вірші і прозові твори будуть передані до Волинської обласної бібліотеки для дітей для подальшої участі в обласному літературному конкурсі «Думи і мрії».
Працівники дитячої бібліотеки дякують за допомогу і підтримку міській владі, управлінню з гуманітарних питань, батькам, вчителям та бібліотекарям шкіл міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар