середу, 15 січня 2020 р.

Літературно – творчий мікс: « Білий щурик – символ року»



Сьогодні на літературно – творчий мікс: « Білий щурик – символ року» до Володимир – Волинської дитячої бібліотеки  завітали учні 2-Г класу НВК №3 разом із класним керівником Оксаною Яківною Мочичук.
У всіх жителів України вже давно з'явилася звичка асоціювати кожен Новий рік з якоюсь твариною. Все це прийшло до нас зі сходу, адже там є 12-річний цикл, де кожен новий рік пов'язаний з якоюсь твариною.
Щур вважається першою твариною у списку східних знаків. Саме Щур першим постав перед Буддою і вшанувався честі відкривати календар. На Сході Щур є символом багатства, чистоти, добробуту та доброчесності. На Сході до щурів відносяться з великою повагою та любов'ю. Коли їх бачать, то не кричать і не біжать якомога далі від них, а дивляться на гризунів з особливим трепетом.
В Індії Щур асоціюється з тим Щуром, який везе бога Ганешу – бога знань і мудрості. У Японії Щур є символом щастя, а в Китаї взагалі національним героєм, адже саме Щур колись вперше приніс голодним китайцям рис. У багатьох східних країнах Щур вважається найпопулярнішим символом багатства, про все це дітям розповіла бібліотекар Марія Бардась.  А потім до гостей  завітали літературні герої, сама пані Шапокляк зі своєю  подружкою щуриком  - Ларискою(Тетяна Островська і Настя Єгіазарян. Під час заходу  діти відгадували загадки, грали ігри, танцювали, а на кінець  отримали солодощі від головного персонажа року Щурика. Цікаво і пізнавально діти  провели свій час
 Для  юних  читайликів бібліотекари підготували яскраву виставку «Книжки від мишки», на якій представлені книги де головними героями є щур, або мишка. Завітайте до нашої бібліотеки, тут на вас чекають чудові вірші та цікаві історії про покровителя року – Щурика.


Немає коментарів:

Дописати коментар