понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Книжкова виставка «Воїни: від сивої давнини , до сьогодення»

 

 
Коли вже стала осінь на порі, 
Й багряний лист скида густа діброва,
У вирій відлітають журавлі,
До нас приходить святечко – Покрова!       

 Середина жовтня, надворі дивовижна осінь. 14 жовтня — особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове свята. День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, річниця створення Української Повстанської Армії, та  День захисника України.

Напередодні свят  працівники Володимир-Волинської  дитячої  бібліотеки оформили  книжкову виставку «Воїни: від сивої давнини , до сьогодення», яка  присвячена  триєдиному святу і   надає унікальну можливість  перенестися в епоху від козаків  до наших днів.

В розділі «Безсмертя козацької звитяги»  пропонуються  книги які знайомлять з найбільш яскравими постатями війська Запорізького та історією виникнення козацтва в Україні. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.

У ХХ ст. козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія УНР та УПА, тому днем офіційного створення УПА обрано свято Покрови. Книги, які досліджують історію українського війська, формування збройних сил України, визвольний рух, створення української повстанської армії представлені в розділі «УПА – історія нескорених»

 «Солдати АТО – приклад військової доблесті»- в цьому розділі ви знайдете книги про подвиги воїнів-захисників, про сучасних героїв які відстоюють свободу, честь і  гідність нашої держави у зоні бойових дій на сході країни.

Кожний розділ виставки знайомить користувачів із певними періодами історії України, з тими героями, які відстоювали і відстоюють незалежність нашої Вітчизни. Це поєднання минулого і сучасного: козацької звитяги, патріотизму воїнів УПА та мужність і нескореність героїв АТО.
Запрошуємо користувачів ближче ознайомитися з книгами, що представлені на виставці.

Немає коментарів:

Дописати коментар