неділю, 25 жовтня 2020 р.

Майстер клас «Макаронні фантазії»

 


Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995році і відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування.

Согодні працівники Володимир-Волинської міської бібліотеки для дітей провели майстер клас «Макаронні фантазії», по виготовленню  рамок  для фотографій  декорованих  макаронними виробами .

Мета заходу полягала в тому, аби діти  побачили в макаронах не лише звичну їжу, але й матеріал для творчості.Під час майстер – класу бібліотекар Тетяна Шуба розповіли цікаві факти про макарони, а також про істрію їх виникнення, та презентувала виставку-інсталяцію «Макарони від їжи до мистецтва». Існує понад 600 видів макаронів,


відомих людству, і їх назви описують їх форму.Деякі із них представлені на виставці :  Спагеті («шнури»), фарфалле («метелик»), каннеллоні (« великі трубочки»), конкільє («ракушки» ),ригатонне («рожки») феттучині ( «маленькі стрічки»), пенне («пір’я»)  капелліні («тонке волосся»),стелліна («зірочки») - це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі сучасну кухню.

Відвідавши сьогоднішній захід діти мали змогу переконатись, що макарони це не тільки смачно, а й красиво!!!








Немає коментарів:

Дописати коментар