четвер, 1 жовтня 2020 р.

День посмішки в бібліотеці

 


Осіння похмура погода зовсім не привід для смутку! Сьогоднішній день закликав  позитивно впливати на наш настрій і посміхатися , адже в бібліотеці  ми святкували  Всесвітній день посмішки  «Посміхнись, хорошим настроєм з друзями поділись», або World Smile Day. Його відзначають  з 1999-го року. Це відбувається, як правило, в першу п’ятницю жовтня. А виникнення цього свята пов’язують із створенням усім нам відомого жовтого «смайлика». Традиція зародилася  завдяки американському живописцю Х. Беллу. Так,  до нього звернулася страхова компанія з комерційною пропозицією – намалювати оригінальний символ, який відрізнявся б яскравістю і став їх візитною карткою. Значки із зображенням смайлика, приколоті до одягу службовців, піднімали настрій клієнтам і мали неймовірний успіх. Трохи пізніше з'явилися майки, бейсболки, листівки, емблеми і т.д. з позитивним логотипом, і смайлик набув всесвітню популярність.

Девізом свята стала фраза: «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній  людині усміхнутися».              

 Усмішку можна подарувати кожному, вона нічого не коштує, але її вартість безцінна. Разом з усмішкою ми даруємо  тепло і доброту наших сердець.


 Чудовим засобом сміхотерапії є книжки, адже дуже багато письменників поважають і використовують гумор у своїх творах. Тож для покращення настрою іноді достатньо обрати правильну книжку. Для маленьких читачів, бібліотекар Марія Бардась підготувала книжкову виставку «Книиги, що дарують сміх».Взагалі про усмішку зняті мультики і фільми, вигадано багато пісень, виразів, цитат, афоризмів

А ще, в цей день бібліотекарі Тетяна Шуба і Марія Бардась вирішили потішити користувачів бібліотеки і дарували  їм «усмішки на паличках»,  виготовлені своїми руками, щоб хороший настрій не залишав їх увесь день. 










Немає коментарів:

Дописати коментар