вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Віртуальна он-лайн виставка «Літературна палітра Володимира Лиса»

 


Володимир Лис – справжній феномен сучасності. Відомий український журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова та глибоко народний письменник – з кожним новим романом він розкриває нові грані свого таланту. 26 жовтня метру української літератури виповнюється 70 рокі.

Володимир Савович Лис народився 26 жовтня 1950 року на поліському хуторі поблизу села Згорани, нині Любомльського району на Волині. Освіту здобув 1977 року на факультеті журналістики Львівського державного університетуімені Івана Франка. Після закінчення навчання поєднував журналістську діяльність із письменницькою. Спершу спробував себе в драматургії: писав п'єси та радіоп'єси, як результат — п'ять його п'єс ставлять у різних українських театрах та на радіо.

Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру. Нині редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь».

У 1980-ті рр. критика схвально оцінила прозовий талант Володимира Лиса: повість "Там за порогом" отримала першу премію на республіканському конкурсі як кращий твір про молодь.

Видав уже понад двадцять книг, серед яких перважно романи. Перемагав у багатьох літературних конкурсах, у тому числі й "Коронації слова". Його твори яскраво розкривають культуру, побут й історичні події ХХ століття, та головне - показують людину й ті випробування, яких вона зазнає серед бурхливих тогочасних подій. Зазвичай розгортаються вони на рідній Волині і Поліссі. Відомими стали такі книги автора, як «Іван і Чорна Пантера», «Обітниця», «Соло для Соломії», «Діва Млинища», «Романа», «Графиня» та інші. Для юних читачів Володимир Лис написав цикл есе про видатних людей: Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, Шарлоту Бронте. Роман Володимира Лиса «Століття Якова» здобув перемогу у національному конкурсі «Коронація слова» у статусі «Найкращий роман десятиліття». За романом також знято історичний мінісеріал.

Володимир-Волинська міська бібліотека для дітей підготувала Віртуальну он-лайн виставку «Літературна палітра ВолодимираЛиса» 


https://www.facebook.com/100014279650900/videos/1047907409028571/

Ми також запрошуємо всіх поціновувачів творчості Володимира Лиса  до нашої бібліотеки, на вас чекають  книги метра сучасної літератури, який пише в кращих традиціях друкованого слова та висвітлює реалії сьогоднішнього часу.



Немає коментарів:

Дописати коментар