середу, 12 січня 2022 р.

Народознавче свято «Велична мить різдвяних свят»


Різдво – одне з найбільш світлих християнських свят, якого всі завжди чекають з особливим нетерпінням. У багатьох місцевостях України, у багатьох родинах урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування, щедрування, посіваня.Сьогодні на народознавче свято «Велична мить різдвяних свят» разом з класним керівником Нелею Богульською до Володимир-Волинської дитячої бібліотеки завітали учні 5-Б класу ЗОШ N2. Діти цього класу є хорошими читачами та частими гостями дитячої книгозбірні.Бібліотекар Тетяна Шуба розповіла юним відвідувачам про різдвяні традиції та історію їх виникнення , провела народознавчу вікторину і ознайомила з книжковою виставкою «Дивосвіт різдвяних свят» на якій представлені книги з колядками, щедрівками, посівалками та творами українських і зарубіжних письменників в яких розповідається про святвечір та Різдво.
Так як захід проходив на передодні свята Василя бібліотекарі підготували і роздали дівчаткам щедрівки , а хлопчикам посівалки.
Ну, а яке Різдво без колядки? То ж на завершення заходу юні відвідувачі заспівали колядку та поласували смачними пампушками.
Сподіваємося, що різдвяні свята будуть для всіх щедрими та веселими.



Немає коментарів:

Дописати коментар