пʼятницю, 28 січня 2022 р.

"Льюїс Керролл і його країна Чудес" літературний портрет – онлайн «Історії з життя видатних людей»


wym-1644262877393


Льюїс Керролл – видатний англійський письменник, філософ та математик, класик світової дитячої літератури. Англійці стверджують: іноземці нічого не знають про Англію, якщо не чули Алісу, Чеширського Кота або Капелюшника. Усе це – герої знаменитої казки «Аліса в Країні Див», яка прославила Керролла на весь світ і стала перлиною дитячої світової літератури.
Чарльз Лютвідж Доджсон (справжнє ім’я письменника) жив й творив в вікторіанську епоху, себто в період усталених правил та стриманих манер. У своїх парадоксальних казках він витворив світ, де не потрібно було підкорятися правилам та де можна було обирати свої шляхи. Аліса та її друзі – люди з польотом фантазії, спраглі до пригод та відкриттів.
Льюїса Керролла вважають найзагадковішим письменником Англії, існує навіть «міф Керролла», оскільки в біографії автора є багато загадковості. В його особистості поєдналося чимало граней: казкар, математик, священик, мислитель. Майбутній письменник навчався в Оксфорді, став магістром математики, через кілька років був посвячений у диякони.
Упродовж 47 років Доджсон працював у коледжі Крайст-Черч. Викладач приятелював із доньками декана цього закладу і розповідав їм усілякі історії. Для однієї з дівчаток, яку звали Алісою, він і написав повість-казку «Аліса в Країні Див». Новим у цій історії було те, що героїня сюжету була змальована з реальної дівчинки, фантазія якої здатна витворювати інші світи. У Країні Див не діють звичні правила й закони, людина в ній може бути вільною й робити, що спаде на думку. Коли Аліса підросла, Керролл написав продовження історії. Головна героїня казки «Аліса в Задзеркаллі» виростає й стає королевою. Сам письменник у книжці перетворюється в Білого Лицаря.
Казки Керролла приваблюють не лише дітей.
Читайте! Дивіться! Слухайте!
Як народилася одна з найвідоміших книг світу - "Аліса в Країні див" -
Льюїс Керрол - фотограф казки Lewis Carroll -https://www.youtube.com/watch?v=s99mGqWkiwI
Аліса в країні див. Льюїс Керролл. Аудіокнига
Льюїс Керролл - цікаві факти з біографії та найкращі цитати
Цікаві факти про справжню Алісу в країні чудес
[https://uk.celeb-true.com/lewis-carroll-english-writer-mathematician-photographer-check](https://uk.celeb-true.com/lewis-carroll-english-writer...

Немає коментарів:

Дописати коментар