четвер, 20 січня 2022 р.

Тематична книжкова виставка «Соборність держави-єднання народу»


 «Український народ по обидва боки Збруча має бути на віки однині злитий в одне ціле й разом боротися за свою долю…»

В. Винниченко

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.
22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. З нагоди цієї важливої історичної дати у Володимир - Волинській міській бібліотеці для дітей оформлено тематичну книжкову виставку «Соборність держави-єднання народу» на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності . Виставка має за мету поглибити знання юного покоління про історію творення української державності , познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України.

Немає коментарів:

Дописати коментар