вівторок, 19 листопада 2013 р.

Нові книги в бібліотеці


                 Пізнаймо Україну разом! Запрошує Волинь. – Луцьк : Волиньполіграф, 2012. – 120 с.  
В рамках акції «Пізнаємо Україну разом!» велика група провідних редакторів та журналістів з різних областей України відвідали Волинь. Про побачене і почуте, а ще свої роздуми, оцінки, судження вони виклали, повернувшись додому, у своїх виданнях. На основі цих матеріалів побачила світ книга «Пізнаймо Україну разом! Запрошує Волинь». Чимало уваги в праці присвячено пам’яткам історії та культури: Луцькому замку, музею-садибі Лесі Українки, музею В. Липинського в Затурцях. Багато матеріалів подано про Музей волинської ікони, в якому представлено самобутню школу волинського іконопису та його перлину – Холмську Чудотворну ікону Божої Матері.


      
  Мартинюк Микола. Під мурами твердині : історична повість : [для серед. і ст. шк. віку] [текст] / М. І. Мартинюк ; худож. А. П. Гупало. – Луцьк : ПВД «Твердиня», 2012. – 128 с.      
 Український письменник, видавець, літературний критик Микола Мартинюк опублікував історичну повість «Під мурами твердині». Твір адресований передовсім аудиторії середнього та старшого шкільного віку. Події розгортаються на Волині у ХІІІ столітті, напередодні зимового Миколи. 6 грудня 1227 року в селищі Жидичині, що під Луцьком, на монастирській території якого була церква чудотворця Миколи Мирлікійського, дуже поважного на Русі святого, приїхав на прощу двадцятишестилітній князь Данило і подарував храмові та його прихожанам коштовну ікону із зображенням їхнього покровителя. За усіма законами й канонами історико-пригодницького жанру, вигаданих і реальних персонажів твору підстерігають прикрі та неприємні несподіванки, кожному з героїв повсякчас доводиться робити відповідальний життєвий вибір на межі крайнощів – добро і зло, честь і безчестя, слава і ганьба. Тим цікавий сюжет цієї повісті. У книзі є все, що здатне задовільнити уподобання найвибагливішого читача: кохання, зрада, щирість, підступність, біль, спокута, здобутки та втрати.
 



 Гуменюк Н. Шуршик В. та інші : казки з Яринчиного саду. - Тернопіль : Богдан, 2012. - 144 с. : іл.


Усі казкові пригоди, про які розповідається в цій книжці відомої української письменниці Надії Гуменюк, трапилися в Яринчиному саду. Сад цей, подарований дівчинці дідусем, незвичайний - іноді він стає чарівним часовим коридором, дивовижним переходом, через який дівчинка потрапляє у різні світи.

Немає коментарів:

Дописати коментар