вівторок, 21 лютого 2017 р.

Виставка – порада «Давайте у світ знань мандрувати і разом рідну мову вивчати»

Ти велична і проста.
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово!
Мова – пісня колискова.
Мова – матері уста.
І. Багряний

Щороку 21 лютого ми відзначаємо День рідної мови. У світі налічується близько трьох тисяч мов. І серед них - ніби запашна квітка в чудовому букеті-українська мова. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом. Мова - це найважливіший засіб людського спілкування і кожен народ по-своєму у ній неповторний. Український народ творив свою мову впродовж віків, заносячи до мовної скарбниці добірний нектар слова, а слово-найвірніший посланець з минулого в сьогодення і з сьогодення у прийдешнє.
 У Володимир – Волинській дитячій  бібліотеці для користувачів була влаштована книжкова виставка – порада  «Давайте у світ знань мандрувати і разом рідну мову вивчати», де всі шанувальники рідної мови зможуть знайти різноманітну літературу: сучасні словники та енциклопедії української мови, посібники, хрестоматії, а також цікаві висловлювання про мову українських та зарубіжних письменників.
        Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей. Любімо солов`їну, співучу й неповторну українську мову, бо з нею майбутнє Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар